Káva zrnková CAFFE08 Colombia Excelso Decaf, bezkofeinová, 250 g

Neohodnoceno
Značka: CAFFE08
241 Kč
vyprodáno
Můžeme doručit do:
13.11.2023
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hmotnost kávy (g): 250
Druh výrobku: bezkofeinová káva; káva arabica; zrnková káva
Měrná hmotnost výrobku (kg): 0.25
Určeno pro: kávomlýnky/automaty

Bezkofeinová zrnková káva 100 % Arabica

* Kolumbijská, bezkofeinová káva má vyváženou chuť a jemnou kyselost
* Odrůda: Arabica
* Způsob zpracování: mokré CO2
* Klasifikace zrna: 17/18 (velké zrno)
* Původ kávy: Kolumbie
* Balení 250 g

Kolumbie je asi největším světovým producentem jakostních kávovníkových zrn. Kolumbijská káva je považována za jednu z nejvyváženějších, je velmi aromatická. Hornatý terén v horských oblastech má velmi rozmanité mikroklima, což znamená, že sběr úrody může probíhat téměř po celý rok. Kávovníky tu totiž dozrávají postupně a v rozličných obdobích.

Chutná vůbec ještě jako káva? Jak se vůbec káva bez kofeinu vyrábí?

Způsoby odstranění kofeinu z kávy
Existují dva způsoby, jak z kávy kofein odstranit: pomocí chemických látek nebo přírodní cestou.

Odstranění kofeinu pomocí chemických látek
První způsob se nazývá evropský proces, kdy se káva nejdříve namáčí ve vodě, poté se promyje metylenchloridem, který na sebe naváže kofein. Opět přijde na řadu řádné promytí kávy a vysušení.

Odstranění kofeinu přírodní cestou

Švýcarská vodní cesta (Swiss Water Process)
První způsob se nazývá švýcarská vodní cesta (Swiss Water Process). Kávová zrna se namočí do vody na 10 hodin. Voda nasycená kofeinem se následně filtruje přes uhlíkové filtry, které zachytí kofein a tento proces se opakuje tak dlouho, dokud v kávě nezůstane jen 0,1 % kofeinu.

CO2 proces
U této metody jsou kávová zrna napařena a poté za vysoké teploty vystavena proudu oxidu uhličitého zahřátého na extrémně vysokou teplotu. CO2 do sebe kofein pohltí. Oxid uhličitý poté prochází přes uhlíkové filtry. Přesně tak je i připravena naše bezkofeinová káva Columbia Excelso Decaf.

Sparkling Water Process
Tento postup funguje podobně jako CO2 metoda. Rozdíl je pouze v tom, že jakmile se kávová zrna dostatečně nasáknou vodou a začnou uvolňovat kofein, je do vody pod vysokým tlakem přidán oxid uhličitý, na který se kofein naváže. Následně jsou zrna usušena.

A chutná bezkofeinová káva ještě jako káva?
Columbia Excelso Decaf chutná i bez kofeinu skvěle, ale vyzkoušejte sami.


Rozměry výrobku:
Hmotnost (kg): 0.250
Výška (cm): 24.00
Šířka (cm): 10.00
Hloubka (cm): 5.00

Rozměry balení:
Hmotnost (kg): 0.260
Výška (cm): 4.50
Šířka (cm): 24.30
Hloubka (cm): 10.30
EAN: 8594182920109

Záruční doba: 9 měsíců

Doplňkové parametry

Kategorie: kávovary, čajovary
Hmotnost: 0.26 kg
Šířka: 24.30000
Výška: 4.50000
Hloubka: 10.30000
Objem: 0.00113
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: